enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,9179
EURO
41,2629
ALTIN
3.709,44
BIST
9.810,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale
Parçalı Bulutlu
9°C
Çanakkale
9°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Açık
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

İmmünoterapi ile hayata tutundu!

İmmünoterapi ile hayata tutundu!
REKLAM ALANI
08.06.2024
183
A+
A-

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniğinde tedavi gören 53 yaşındaki Fettah Acar uygulanan doğru tedavi neticesinde kanseri yenmeyi başardı.

Dünyada en sık görülen kanserlerden biri olan akciğer kanserinin yüzde 20’sini küçük hücreli akciğer kanserleri (KHAK) oluşturuyor. Cerrahinin genelde uygulanamadığı bu kanser türünde kişiye özel immunoterapi başarılı sonuçlar veriyor. Tedavide vücudun kanser hücrelerini yok etmeye yönelik eğitilmesi sağlanıyor. 

Hastanın tedavisini ve takibini yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Erdem Şen konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Küçük hücreli akciğer kanseri (KHAK), tüm akciğer kanserlerinin % 15-20 kadarını oluşturan ve hemen hepsinin sebebinin sigara kullanımı olduğu bir tümördür. Tanı anında hastalar çoğunlukla yaygın evrede, yani 4. Evrede karşımıza çıkmaktadırlar. Bu kanserin tedavisinde kullanılabilecek ilaç sayı ve çeşidi, diğer akciğer kanserlerine göre daha azdır. Yaklaşık 30-35 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanserinin birinci basamak (başlangıç) tedavisinde bir değişiklik olmamış ve klasik kemoterapi tedavisi tek seçenek olarak yıllarca kullanılmıştır. Hastalığın tedavisi  2018 yılında ortaya konmuş bilimsel bir çalışmanın sonrasında değişmiştir. Başlangıçta kemoterapi ile immünoterapi tedavisi kombinasyonu, sonrasında tek başına immünoterapi devam tedavisi standart haline gelmiştir. Hastamızda da söz konusu bu tedavi uygulanmıştır. Tedavisine 2019 yılı eylül ayında başlanmıştır. Tedavi ile tam yanıt elde edilmiştir. Mevcut durumda herhangi bir hastalık bulgusu, ilaç ile ilişkili yan etki olmadan yaklaşık olarak tedavide 5. Yılını bitirmek üzereyiz. Literatür incelendiğinde hastamız gibi söz konusu tedavi ile uzun yaşam süresi elde edilen, bildirilmiş vaka sayısı bir elin parmakları kadar az sayıdadır.” dedi.

Hayata tutunan hasta Fettah Acar; “Baştan beri tedavimi takip eden Uz. Dr. Erdem Şen’e, Kemoterapi ünitesinin özveriyle güleryüzle çalışan tüm personeline ve hastanemiz yönetimine teşekkür ediyorum. Tedavi sürecim boyunca Nükleer Tıp Kliniğinde çekilen PET-CT çekimlerinden, radyoterapi ünitesinde uygulanan tedaviye kadar tüm tetkik ve tedavilerin tamamı hastanemizde yapıldı. Dış merkeze gitmek durumunda hiç kalmadım. Yöneticilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hastaya geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Op. Dr. Hasan Keser; “Hastalarımızın şifa bulduğu bir merkez konumunda olmak bizleri çok mutlu ederek daha iyiye ulaşmak için daha da perçinlemektedir. Fettah bey’in sağlığına kavuşması hastalığa karşı mücadele eden tüm hastalarımızın umudu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

# Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi# Çanakkale# kanser# İmmünoterapi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.